fbpx

Superiahtul lui Putin, care a dispărut la începutul războiului, ar fi fost văzut din nou. Ce nume poartă acum

Al doilea superiaht ca mărime al lui Vladimir Putin a fost văzut din nou, la peste 7 luni de când a dispărut din Germania, la începutul invaziei ruse în Ucraina. Iahtul, cunoscut până acum ca Graceful, lung de peste 81 de metri și în valoare de 119 milioane de dolari, a fost observat în largul coastei Estoniei, relatează Digi24, cu referire la Forbes.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fotografiile văzute de Forbes, care au fost făcute pe 25 septembrie de Carl Groll, un fotograf colaborator pentru TheYachtPhoto.com, arată că Graceful are acum un nou nume: Kosatka”, ceea ce înseamnă în rusă „balena ucigașă”.

Iahtul se îndrepta spre nord, în Marea Baltică, în vestul insulei estoniene Saaremaa. Din imagini se vede că era escortat de o navă înarmată a Gărzii de Coastă a Rusiei, posibil în drum spre Sankt Petersburg.

Nu se știe când i-a fost schimbat numele din Graceful în Kosatka sau când a plecat din Kaliningrad, un teritoriu rusesc cuprins între Lituania și Polonia. Transponderul iahtului a fost oprit din 30 august, potrivit serviciului de urmărire a navelor MarineTraffic, când se afla încă în Kaliningrad. Un purtător de cuvânt al guvernului rus nu a răspuns la solicitarea Forbes pentru comentarii.

Superiahtul a plecat din portul german Hamburg pe 7 februarie, cu 17 zile înainte ca trupele ruse să invadeze Ucraina. A pornit spre Rusia după o reamenajare care a durat cinci luni, la șantierele navale Blohm+Voss, compania care a construit iahtul în 2014. Departamentul de Trezorerie SUA a sancționat Graceful, împreună cu alte trei iahturi legate de Putin, pe 2 iunie.

Înregistrat în Rusia, iahtul are o piscină interioară care se transformă în cinematograf și un ring de dans, un heliport și apartamente pentru până la 12 oaspeți. Nava are, de asemenea, dulapuri de depozitare a prosoapelor care se transformă în baruri și o cramă de vinuri care poate stoca până la 400 de sticle.

Articole asemănătoare

Back to top button