fbpx

Statul cheltuie 430.000 de euro anul pentru supravegherea lui. Cel mai de temut deținut francez

Supravegherea lui Salah Abdeslam, unul dintre teroriștii care ar fi băgat spaima în francezi în toamna anului 2015, costă autoritățile circa 430.000 de euro anual. Bărbatul a fost reținut în Belgia, apoi extrădat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procesul în privința sa începe săptămâna viitoare. Acesta este izolat de cinci ani și este supravegheat non-stop, atât în celulă, cât ți în timpul plimbărilor prin curtea pușcăriei.

Doar implementarea sistemului de monitorizare video a costat circa 160.000 de euro, iar cheltuielile de personal se ridică la 390.000 de euro anual, conform Digi24. Între timp, individul refuză categoric să ofere declarații oamenilor legii.

Salah Abdeslam este bănuit, alături de alți 11 complici, că ar fi fost implicat în atacurile din 2015 de la Stade de France, din Piața Republicii și de la sala de spectacole Bataclan. Atunci au murit 130 de oameni, iar individul a devenit cel mai căutat presupus terorist din Europa. El a fost reținut peste un an la Bruxelles și transmis în custodia autorităților franceze, iar procesul în care figurează ar putea dura până în martie 2022.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button