fbpx

Sportivii ruși, obișnuiți să formeze litera Z, înaintea meciurilor. Reacția internațională: „Suspendați-i pe viață”

Jucătorii de bandy, un sport asemănător hocheiul, care are însă reguli împrumutate din fotbal, de la echipele SKA Neftyanik, Dinamo Moscova, Vodnik și Kuzbas formează prin așezarea lor în teren litera Z, înaintea începerii partidelor, în semn de susținere a militarilor ruși care invadează Ucraina, relatează g4media.ro, cu referire la Corriere della Sera.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Litera Z a apărut pentru prima dată pe tancurile rusești ale operațiunii militare ruse în Ucraina.

La fel ca gimnastul Ivan Kuliak, care a apărut pe podiumul de premiere de la Campionatele Mondiale de la Doha cu litera Z lipită pe piept, sportivii jocului pe gheață au decis, de asemenea, să-și arate sprijinul pentru războiul din Ucraina.

Protagoniștii episodului sunt jucătorii de la Ska Neftyanik, Dinamo Moscova, Vodnik și Kuzbas, iar acțiunea lor a generat un adevărat scandal.

Nu au lipsit reacțiile imediate de indignare, furie și nedumerire, nu doar în mediul sportiv. Pe rețelele de socializare au apărut multe mesaje, inclusiv cele care cer suspendarea pe viață pentru jucătorii care au acționat în acest fel, federația internațională de bandy fiind acum chemată să ia măsuri.

Articole asemănătoare

Back to top button