fbpx

Spitalele din Bulgaria sunt pline în primul rând cu pacienți nevaccinați. Ministerul Sănătății avertizează că lipsa vaccinării va provoca noi valuri pandemice

Spitalele din Bulgaria continuă să fie pline cu persoane nevaccinate în stare gravă după infectarea cu COVID-19, transmite agenția Sega, citată de Rador. 657 de pacienți au fost internați în spitale în ultimele 24 de ore, 90,4% dintre ei nu au făcut vaccinul. Astfel, numărul total de pacienți tratați în instituțiile medicale este deja de 5.312.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o săptămână, un total de 3.682 de persoane au fost spitalizate din cauza complicațiilor, iar 90,7% dintre acestea sunt fără vaccin. Acest lucru reiese din datele Portalului Național Unic privind răspândirea infecției cu coronavirus. 2.542 de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore, iar capitala Sofia rămâne cu cel mai mare număr de infectați – 657 de persoane.

„Suntem în cel de-al patrulea val în plină desfășurare, iar creșterea continuă”, a declarat un oficial guvernamental bulgar, potrivit g4media.ro. Potrivit acestuia, creșterea raportată săptămânal nu este încă prea mare – 10-15%, dar este îngrijorătoare, iar așteptările privind menținerea nu au fost justificate. În prezent, însă, spitalele reușesc să funcționeze relativ normal, a spus acesta.

Ministerul Sănătății a cerut încă o dată oamenilor să se vaccineze și a avertizat că Bulgaria va intra și în alte valuri, deoarece „combustibilul” virusului este mare.

„Chiar dacă admitem că numărul îmbolnăvirilor este de trei ori mai mare decât cel raportat, aproape jumătate din populație nu a întâlnit virusul și vom intra în mai multe valuri dacă nu vom fi vaccinați”, a comentat Kuncev. Valabilitatea certificatelor de vaccinare este de așteptat să fie prelungită cu 1 sau 2 ani, certificatul pentru cei care au trecut prin boală este valabil doar 5 luni din cauza lipsei de dovezi că protecția rămâne suficient de mare după acel moment, a explicat Kuncev.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button