fbpx

Și-au schimbat numele și au crescut barba ca să îi semene. Un politician rus s-a pomenit cu oponenți sosii la alegeri

Un politician rus s-a pomenit cu doi contracandidați care îi sunt sosii în preajma alegerilor. Aceștia vor lupta pentru fotoliul de membru al Adunării Legislative din orașul Sankt-Petersburg.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei doi și-au crescut barba ca să îi semene și chiar și-au schimbat numele. Acum electoratul are de ales între trei candidați cu numele Boris Vishnevsky, care seamănă între ei, diferența fiind doar patronimicul.

Mai mult, conform legislației ruse, în birourile electorale trebuie să fie amplasate panouri cu numele candidaților. Pe acestea toți cei trei au fost amplasați alături.

Așadar, candidatul sosiile căruia s-au înscris la scrutin a depus o plângere la Comisia Electorală Locală. Reprezentanții autorității au cerut celor doi să își retragă candidaturile și au calificat asemenea acțiuni drept „bătaie de joc față de alegători”.

Potrivit responsabililor, din punct de vedere legal, în buletinele de vot se indică numele precedent dacă persoanele și-au schimbat numele, prenumele și patronimicul în ultimul an, iar în cazul de față patronimicul nu a fost schimbat.

Cei doi nu discută cu jurnaliștii și nu fac declarații, potrivit presei ruse. Se cunoaște că unul dintre ei este apropiat partidului Edinaya Rossia, aflat la guvernare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button