fbpx

Shakira, judecată pentru evaziune fiscală: Este acuzată că nu a plătit impozite de 14,5 milioane de euro

Shakira se confruntă cu o infracţiune fiscală pentru care ar putea fi trimisă în judecată şi ar putea-o duce la închisoare. După trei ani de anchetă, un judecător de la Barcelona a concluzionat că există „suficiente probe” pentru ca artistul columbian să fie judecat pentru că a eludat plata a 14,5 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un tribunal spaniol a respins un recurs făcut de cântăreaţa columbiană şi a ratificat decizia anterioară. Sunt „suficiente dovezi” pentru a o trimite la judecată pe Shakira pentru presupusa fraudă fiscală, a arătat joi un document al instanţei.

Procurorii susţin că artista care a compus „Hips Don’t Lie” nu şi-a plătit impozitele în valoare de 14,5 milioane de euro pe venitul realizat între anii 2012 şi 2014.

Ei susţin că Shakira locuia în acei ani în regiunea de nord a Cataloniei, Spania, deşi reprezentanţii vedetei pop columbiene au spus că aceasta s-a mutat în Spania abia în 2015, unde şi-a îndeplinit toate obligaţiile fiscale de atunci.

Noua decizie este o ratificare a unei decizii judecătoreşti anterioare emisă în iulie 2021.

Instanţa trebuie să o trimită oficial să fie judecată şi să stabilească o dată, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Echipa ei de avocaţi a declarat într-o declaraţie de joi că va continua să-şi apere cazul cu argumente legale solide.

„Conduita Shakirei în materie fiscală a fost întotdeauna impecabilă în toate ţările în care a trebuit să plătească taxe şi a avut încredere şi a urmat cu fidelitate recomandările celor mai buni specialişti şi consilieri”, se arată în comunicat.

Cântăreaţa în vârstă de 45 de ani locuieşte cu fundaşul clubului de fotbal FC Barcelona, Gerard Pique, cu care este căsătorită din 2011, şi împreună au doi copii.

Articole asemănătoare

Back to top button