fbpx

Secretarul general al NATO: Ucraina nu va putea deveni membră până nu câştigă războiul cu Rusia

Alianţa Nord-Atlantică nu poate stabili un calendar pentru admiterea Ucrainei până când forţele militare ucrainene nu vor obţine o victorie categorică împotriva Rusiei, afirmă Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un discurs rostit prin videoconferinţă la Summitul pentru Democraţie de la Copenhaga, Stoltenberg a apreciat, potrivit postului de televiziune Sky News, că statele NATO vor agrea, la summitul din iulie, că Ucraina va putea deveni membră NATO în viitor.

Ucraina are dreptul de a-şi alege propriul drum. Nu trebuie să decidă Moscova ce poate face Ucraina, ci decizia trebuie să aparţină Ucrainei”, a susţinut Stoltenberg, potrivit Mediafax.

„Dar cred şi că aliaţii vor afirma că, desigur, cea mai urgentă sarcină de acum este ca Ucraina să fie victorioasă, pentru ca preşedintele Vladimir Putin să nu câştige acest război. Pentru că, doar dacă Ucraina va fi victorioasă ca naţiune independentă în Europa, se va putea discuta momentul şi modul în care Ucraina poate deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice”, a subliniat Stoltenberg.

Articole asemănătoare

Back to top button