fbpx

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei: „Un nor radioactiv se îndreaptă spre Europa”. Despre ce vorbește

Distrugerea munițiilor cu uraniu sărăcit furnizate de Occident Ucrainei a dus la formarea unui nor radioactiv care se îndreaptă spre Europa, a declarat vineri secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nicolai Patrușev, unul dintre oamenii din cercul cel mai apropiat al lui Vladimir Putin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nicolai Patrușev a atras atenția în cadrul unei întruniri că președintele american Joe Biden se află la summitul G7 din Japonia, unde șefii de stat ai țărilor vestice vor discuta, la presiunea Statelor Unite, inclusiv despre asistența oferită Ucrainei, scrie Digi24.

Patrușev a afirmat că „nu este pentru prima oară când americanii «ajută» țările în acest fel. Ei «au ajutat» și Ucraina, punând presiune pe țările-satelit ca să furnizeze muniție cu uraniu sărăcit”.

„Distrugerea acestor muniții a condus la faptul că acum un nor radioactiv se îndreaptă spre Europa de Vest. În Polonia s-a înregistrat deja o creștere a nivelului radioactivității”, a avertizat secretarul Consiliului de Securitate, potrivit TASS.

În plus, a continuat el, „Statele Unite dezvoltă și folosesc deja arme chimice și biologice, inclusiv pe teritoriul Ucrainei”.

Articole asemănătoare

Back to top button