fbpx

Se licitează undele 5G. Statul care vrea să conecteze toate satele la fibră optică până în 2025

Bugetul Indiei pentru perioada fiscală 2022-2023 a dat un impuls sectorului său tehnologic, ministrul Finanţelor anunţând un plan de licitare a undelor 5G, făcând astfel eforturi pentru proiectarea şi producţia locală mai largă de telecomunicaţii şi produse electronice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

India, a doua cea mai mare piaţă wireless din lume, cu peste un miliard de abonaţi, va demara lansarea serviciilor de telecomunicaţii 5G de ultimă generaţie până la sfârşitul lunii martie 2023, a declarat ministrul Finanţelor, Nirmala Sitharaman, parlamentului, în timp ce prezenta bugetul ţării.

Guvernul prim-ministrului Narendra Modi a mai precizat că toate satele Indiei vor fi probabil conectate prin fibră optică pentru servicii de bandă largă mai rapide până în 2025, scrie mediafax.ro.

„Anunţul ministrului cu privire la licitaţia spectrului 5G va oferi un impuls pentru a construi o conexiune la internet omniprezentă şi fiabilă”, a declarat pentru Reuters Nitin Bansal, directorul general din zona Indiei al producătorul suedez de echipamente pentru telecomunicaţii Ericsson.

„Iniţiativele pentru 5G vor consolida proiectul „Make in India” şi vor contribui la transformarea ţării într-un centru global de producţie”. Jio, compania de telecomunicaţii a conglomeratului Reliance Industries, care îi numără printre susţinători pe giganţii tehnologici globali Facebook şi Google, a declarat anterior că va fi primul operator care va lansa servicii 5G în India.

Marţi, ţara a anunţat, de asemenea, un plan de creştere treptată a taxelor de import pentru unele componente utilizate în produse electronice, cum ar fi ceasurile inteligente şi căştile, stimulând astfel dezvoltarea locală.

Guvernul lui Modi a folosit barierele fiscale la import şi stimulente legate de producţie pentru a încuraja asamblarea de electronice în India. Această mişcare a ajutat marile companii, inclusiv furnizorii cheie ai Apple, Foxconn şi Wistron, să îşi extindă operaţiunile locale şi să transforme India în al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume

Articole asemănătoare

Back to top button