fbpx

Rușii spun că Crimeea a fost atacată cu nouă drone noaptea trecută. Una dintre ele a explodat într-o localitate din centrul peninsulei

Rușii susțin că au doborât nouă drone deasupra peninsulei Crimeea, teritoriul ucrainean anexat din 2014. Așa-zisul „guvernator”, instalat de ruși în Crimeea, Serghei Aksionov, a anunțat că șase dintre drone au fost doborâte, iar alte trei au fost „dezactivate” înainte de a lovi solul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noaptea trecută și în această dimineață au fost detectate 9 drone deasupra teritoriului republicii Crimeea. Șase dispozitive au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, iar alte trei au fost dezactivate înainte de a lovi pământul”, a mai spus Aksionov, adăugând că nu au fost raportate victime, scrie Digi24.

Totuși, una dintre drone a explodat într-o localitate din centrul peninsulei, iar geamurile mai multor clădiri au fost sparte de suflu.

Atacurile cu drone în Crimeea au crescut în frecvență și intensitate în ultimele săptămâni, în condițiile în care Ucraina și-a lansat așteptat contra-ofensivă împotriva invadatorilor.

Guvernul de la Kiev a transmis în mod repetat că intenționează să recupereze toate teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea.

Articole asemănătoare

Back to top button