fbpx

Rușii au atacat din nou Odesa cu drone și rachete Kalibr lansate din Marea Neagră

Rușii au lansat un atac aerian cu drone și rachete asupra Odesei, pentru a doua noapte la rând. Administrația militară din orașul port la Marea Neagră a confirmat că în această noapte apărarea anti-aeriană a respins un atac venit de pe mare, de unde forțele ruse au lansat mai multe rachete de croazieră. În apropierea portului a fost filmat un baraj al apărării anti-aeriene și s-au auzit bubuituri puternice. Oamenii au fost avertizați să stea la adăpost. Rusia a lansat bombardamente asupra porturilor sub control ucrainean de la Marea Neagră, în replică la atacul de luni asupra podului strategic care leagă Crimeea anexată de teritoriul rusesc. Și Kievul a fost atacat cu drone în această dimineață. Alarmele au sunat în majoritatea regiunilor, cu excepția vestului Ucrainei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Yakub Zakriev, vicepreședinte al guvernului cecen și nepotul lui Ramzan Kadîrov, a devenit noul director al Danone Rusia, după ce fabrica de produse lactate a fost naționalizată în urmă cu câteva zile, relatează mai multe publicații din Ucraina.

Yakub Zakriev este viceprim-ministru și ministrul agriculturii în guvernul cecen, iar acum apare ca director general al companiei Danone Rusia, scriu sursele citate.

Politico: Ce s-a întâmplat cu fabrica de troli a lui Prigojin. „Oamenilor le era frică, pentru ei înșiși și pentru cei apropiați”

Politico a publicat marți un amplu materiale care explică haosul și declinul imperiului media al lui Evgheni Prigojin, care cuprindea și celebra fabrică de troli din Sankt Petersburg, implicată în campaniile de dezinformare și manipulare din Europa și SUA.

Rezultatul revoltei armate a lui Prigozhin – probabil cel mai mare asalt asupra autorității lui președintelui rus Vladimir Putin din ultimele două decenii – a fost unul surprinzător. În ciuda declarațiilor oficiale conform cărora șeful Wagner ar urma să fie exilat în Belarus, se pare că Prigojin călătorește liber. Conform surselor acesta chiar s-a întâlnit cu Putin la Moscova și a primit înapoi echivalentul a 110 milioane de dolari în cash precum și câteva arme. Însă desfințarea business-ului media a lui Prigozhin pare ceva sigur. Mai multe sedii s-au închis și mulți foști anagajați au rămas fără loc de muncă. Și totuși există semne că grupul media ar putea reveni.

Un fost consilier al lui Zelenski spune că Ucraina ar putea ceda 20% din teritoriu ca să intre în NATO. Ce alte opțiuni are Kievul 

Un fost consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a spus că una dintre modalitățile prin care războiul din Ucraina s-ar putea finaliza ar fi ca Kievul să renunțe la 20% din teritoriul său în schimbul aderării la NATO, informează The Telegraph.

Mesajul controversat al lui Oleksii Arestovici, care este complet opus față de politica guvernului de la Kiev, nu va atrage prea multe reacții pozitive din partea publicului.

„Nimeni de la securitate nu ne-a oprit”. Ce povestesc rușii care erau pe podul Kerci în momentul exploziilor 

Rușii care erau pe podul Kerci luni noapte, în momentul exploziilor, au povestit ce s-a întâmplat. Spun că au avut noroc și că au continuat să meargă deoarece nu i-a oprit nimeni de la serviciile de securitate sau de control de la pod. Pe de altă parte, locuitorii din Crimeea au spus că înainte îi speriau lucrurile acestea, dar că acum s-au obișnuit.

Un cuplu a murit ieri, în timpul exploziilor de pe podul lui Putin. Fata lor, de 14 ai, a fost rănită. Moscova a dat vina pe ucraineni și a deschis dosar penal sub acuzațiile de terorism. Mai mulți turiști ruși erau pe pod sau în apropiere în momentul exploziei, precum și locuitori din Crimeea au povestit ce s-a întâmplat, ce au văzut sau au auzit, iar relatările lor sunt prezentate pe site-ul independent de investigație Meduza.

Un incendiu a izbucnit la o bază militară de antrenament din districtul Kirovske al Peninsulei Crimeea, a declarat, miercuri, guvernatorul prorus al Crimeei, citat de Reuters. Incendiul a provocat închiderea autostrăzii Tavrida din apropiere, a afirmat, pe Telegram, Serghei Aksionov.

Anterior, agenţie de presă RBC-Ucraina a relatat că au existat explozii pe amplasamentul bazei de antrenament militar.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent aceste relatări.

Doi morţi după un bombardament al Ucrainei în Doneţk (oficial susţinut de Moscova)

Doi civili au murit şi alţi şapte au fost răniţi în urma unui bombardament al Ucrainei în diferite zone ale regiunii Doneţk controlate de separatişti, afirmă un oficial local, citat de CNN.

„Doi oameni au fost ucişi azi (marţi – n.r.) după un bombardament al forţelor armate ucrainene – (câte unul) în districtul Kirovskiy din Doneţk şi în Vladymirovka, în Volnovakha”, a afirmat, într-un mesaj pe Telegram, Denis Puşilin, şeful auto-proclamatei Republici Populare Doneţk.

Alţi şapte oameni au fost răniţi în Doneţk, Makiivka şi Staromikhailivka, inclusiv un băiat de 17 ani”, se mai arată în postare.

Mai multe locuinţe, două şcoli şi un spital au fost avariate de bomabardament, a afirmat el.

„Republica (Populară Doneţk) a fost bombardată de 93 de ori, fiind trase peste 490 de rachete lansate de sisteme MLRS, inclusiv rachete de fabricaţie turcească, inclusiv proiectile de artilerie de calibrele 152 şi 155 de milimetri”, a adăugat Puşilin.

Rusia a lansat un atac aerian la Odesa, pentru a doua noapte la rând

Rusia a lansat un atac aerian la Odesa în timpul nopții, fiind a doua noapte la rând în care este vizat oraşul port din sudul Ucrainei.

Apărarea anti-aeriană a Ucrainei respingea un atac rusesc, a afirmat un purtător de cuvânt al administraţiei militare din Odesa. ”Au fost lansate mai multe (rachete de croazieră) Kalibr din Marea Neagră”, a declarat purtătorul de cuvânt Serghei Bratciuk, pe Telegram.

O echipă a CNN aflată la Odesa a observat cum apărarea anti-aeriană respingea atacul, în apropiere de port și a auzit cel puţin trei bubuituri puternice.

Oleg Kiper, şeful administraţiei militare regionale din Odesa, a făcut apel la oameni să stea departe de ferestre.

„Nu vă apropiaţi de ferestre, nu filmaţi eforturile forţelor de apărare anti-aeriană”, a afirmat, miercuri, pe Telegram, Kiper, care a adăugat: ”Toţi locuitorii din zona Odesa să se adăpostească!”.

Forţele ruse au lansat atacuri aeriene la Odesa, marţi, în replică la atacul de luni al Kievului asupra podului strategic şi simbolic al Crimeei, care leagă peninsula anexată de teritoriul Rusiei.

Articole asemănătoare

Back to top button