fbpx

Rusia a început vaccinarea anti-coronavirus la Moscova, cu Sputnik V

Rusia își începe programul de vaccinare COVID-19 în clinicile din Moscova și îi imunizează prima dată pe cei mai expuși riscului de infectare cu COVID-19. Rușii folosesc propriul vaccin, Sputnik V, care a fost înregistrat în luna august.

Cercetătorii care au dezvoltat vaccinul anti-coronavirus Sputnik V spun că este 95% eficient și nu provoacă efecte secundare majore, însă se află încă în curs de testare în masă.

Mii de oameni s-au înregistrat deja pentru a fi vaccinați în acest weekend cu prima doză de Sputnik V, deși nu este clar cât de multe vaccinul poate fabrica Rusia, astfel încât să asigure cele două injecții menite să imunizeze populația. Potivit estimărilor specialiștilor de la Moscova, se așteaptă ca producătorii să aibă gata două milioane de doze de vaccin doar până la sfârșitul anului, transmite digi24.ro.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, care a anunțat demararea programului la începutul săptămânii, a declarat că acesta este destinat persoanelor care lucrează în școli, în serviciile de sănătate și asistenților sociali. El a explicat că lista va crește pe măsură ce va fi disponibil mai multe doze de vaccin.

Un serviciu de înregistrare online permite rezidenților orașului, care au una dintre profesiile prioritare să facă o rezervare pentru a se vaccina în unul din cele 70 de centre din Capitală. Centrele vor fi deschise zilnic, de la ora 8 până la ora 20.

Persoanele care au făcut orice fel de injecții în ultimele 30 de zile sau care au avut boli respiratorii în ultimele două săptămâni vor fi excluse, la fel ca și cele cu anumite boli cronice, precum și femeile însărcinate și cele care alăptează.

Fiecare persoană va primi două injecții, a doua la 21 de zile după prima.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button