fbpx

Riposta afganilor: Au ieșit la proteste cu un drapel imens și pregătesc ofensive contra talibanilor

La mai puțin de la o săptămână de când talibanii au revenit la putere în Afganistan, străzile mai multor orașe au fost cuprinse de proteste. La nordul țării se pregătesc ofensive, iar unicul spațiu care nu este încă sub controlul de militanților rămas aeroportul, de unde sunt evacuați localnicii civili și cetățenii străini.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Joi Afganistanul și-a sărbătorit Ziua Națională. Zeci de oameni au ieșit în stradă cu un steag imens, de 200 de metri au mărșăluit, iar talibanii au înconjurat mai multe cartiere din Kabul cu vehicule în care se aflau ostași înarmați și au pornit sirenele.

Între timp, în Asadabad, localitate de la hotar cu Afganistanul, mai multe persoane care au fluturat drapelul național, înlocuindu-l pe cel al talibanilor, au fost ucise. În același timp, conform Digi24, cu referire la BBC, persoanele care nu se supun noii ordini ar fi incluse în liste speciale, iar ofițerii ar recruta informatori.

Totodată, conform ministerului rus de Externe, talibanii nu ar controla întreg Afganistanul. Potrivit șefului instituției diplomatice, Serghei Lavrov, în Valea Panjshir de la nord-este de Kabul, se concentrează forțele de rezistență ale ex-vicepreședintelui afgan Amrullah Saleh şi fiului fostului comandant de război, Ahmed Shah Massoud.

După retragerea din țară a șefului statului, Saleh s-a declarat „legitim” președinte interimar al Afganistanului, anunțând că va organiza armată contra talibanilor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button