fbpx

Reacția Ucrainei la amenințarea lui Putin privind armele nucleare: „O catastrofă pentru lume. Dar nu ne va distruge!”

Ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba a declarat că dacă Rusia folosește arme nucleare împotriva Ucrainei va fi o „catastrofă pentru lume”. „Dar nu ne va distruge”, a susținut el.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Comentariul său a venit după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să-și pună forțele nucleare în „alerta specială” – cel mai înalt nivel de alertă, scrie realitatea.net.

În cadrul unei conferințe de presă, Kuleba a spus: „Acest ordin al președintelui Putin a venit la scurt timp după ce a fost făcut anunțul despre două delegații gata să se întâlnească (pentru discuții)”.

„Vedem acest anunț sau acest ordin ca o încercare de a ridica miza și de a pune presiuni suplimentare asupra delegației ucrainene. „Dar nu vom ceda acestei presiuni. Vom aborda aceste discuții cu o abordare foarte simplă. Mergem acolo să ascultăm ce are de spus Rusia și le vom spune ce părere avem despre toate acestea”.

El a adăugat: „Ucraina nu cade. Sângerăm, dar continuăm să ne apărăm cu succes”.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat duminică, în a patra zi a invaziei în Ucraina, plasarea în stare de alertă a „forţei de decurajare” a Armatei ruse, care poate cuprinde o componentă nucleară, a relatat AFP.

„Ordon ministrului Apărării şi şefului Statului Major să plaseze forţele de descurajare ale Armatei ruse în regim special de alertă de luptă”, a declarat Putin în cursul unei întâlniri cu şefii săi militari, difuzată de televiziunea de stat.

Vezi și: Operațiune globală anti-oligarhi: SUA, Canada și UE încep vânătoarea de yahturi și vile ale bogătașilor din Rusia

Ministrul ucrainean de externe, despre negocierile cu Putin: Dialog fără ultimatumuri, o victorie pentru Ucraina

Articole asemănătoare

Back to top button