fbpx

Reacția Kievului la acuzațiile Moscovei privind atacul cu dronă asupra Flotei Ruse de la Marea Neagră

Ucraina neagă că a atacat cu o dronă statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Crimeea, calificând acuzaţiile Rusiei drept „o provocare deliberată”, scrie hotnews.ro, cu referire la France Presse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acuzaţiile Rusiei privind „un aşa-zis atac ucrainean asupra statului major al Flotei ruse din Sevastopol” sunt „o provocare deliberată”, a declarat Serghi Braciuk, purtător de cuvânt al administraţiei regionale din Odesa (sud Ucrainei), într-un video pe Telegram.

„Eliberarea Crimeii ucrainene ocupate se va întâmpla într-un alt mod, mult mai eficient”, a adăugat el.
„În această dimineaţă, naţionaliştii ucraineni au decis să ne strice Ziua Flotei Militare ruse”, sărbătorită duminică în Rusia, a scris pe Telegram Mihail Razvojaev, guvernatorul Sevastopolului, un oraş din peninsula anexată Crimeea.

Bilanţul atacului cu dronă ce a vizat duminică statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol este de şase răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

Toate festivităţile de Ziua Flotei Militare ruse „au fost anulate din motive de securitate”, a anunţat Razvojaev, cerând locuitorilor din Sevastopol să nu-şi părăsească domiciliul „dacă este posibil”.

Ample festivităţi sunt planificate pentru această sărbătoare în întreaga Rusie, inclusiv o paradă navală la Sankt Petersburg (nord-vest), ce urmează a fi supervizată de preşedintele Vladimir Putin.

Este pentru prima dată când autorităţile ruse raportează un astfel de atac de la începutul ofensivei lor în Ucraina, la 24 februarie, notează AFP, conform Agerpres.

 

Articole asemănătoare

Back to top button