fbpx

Raport UNESCO: Circa 300 de milioane de elevi din diferite țări nu merg la școală din cauza răspândirii coronavirusului

Circa 300 de milioane de elevi din întreaga lume nu merg la școală din cauza răspândirii coronavirusului. Informațiile au fost făcute publice de UNESCO, care susține că numărul elevilor care absentează de la ore este fără precedent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De miercuri, China, Italia, Japonia, dar și alte 10 țări, au închis școlile la nivel național pentru a preveni răspândirea virusului. Totodată, alte 10 state au închis mai multe instituții de învățământ la nivel local.

Conform raportului UNESCO, doar în China peste 230 de milioane de elevi lipsesc de la ore din cauza epidemiei. Pe locul doi se află Japonia, cu circa 16 milioane de copii care nu frecventează școala, iar în calcul nu a fost luată India, unde autoritățile au anunțat ieri că învățăcei din clasele primare, care sunt înscriși la școlile din New Delphi, nu vor merge la lecții până în aprilie, informează CNBC.

UNESCO va organiza o întâlnire de urgență pe 10 martie și va dezbate subiectul. Autoritatea susține, în context, că va sprijini implementarea programelor de studiu la distanță.

Articole asemănătoare

Back to top button