fbpx

Rămâne șefa Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, aleasă pentru un nou mandat

Parlamentul European a votat-o astăzi pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene. Șefa executivului comunitar a obținut o majoritate clară, 401 voturi, față de minimum 360 necesare, într-o ședință care a fost marcată de scandalul provocat de Diana Șoșoacă, eurodeputata română fiind evacuată din sală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În favoarea Ursulei von der Leyen au votat 401 deputați, 284 – împotrivă, 15 s-au abținut, iar 7 voturi au fost anulate, potrivit numărării buletinelor. Majoritatea necesară era de 360 de voturi.

Acesta va fi al doilea mandat al Ursulei von der Leyen ca președintă a Comisiei. Ea a fost aleasă pentru prima dată de eurodeputații în iulie 2019, notează Digi24.

Parlamentul este compus în prezent din 719 de deputați, astfel încât majoritatea necesară a fost de 360 de voturi. Votul a avut loc prin vot secret (pe hârtie). După vot, președintele ales al Comisiei trimite scrisori oficiale șefilor de stat sau de guvern ai statelor membre, invitându-i să își prezinte candidații pentru posturile de comisar european. Parlamentul va organiza apoi audieri ale candidaților în comisiile competente după vacanța de vară. Întregul colegiu al comisarilor trebuie apoi să fie aprobat de Parlament.

Articole asemănătoare

Back to top button