fbpx

Putin își construiește un nou buncăr: Unde se află și cum va arăta

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat construirea unui nou adăpost antiatomic la cel mai de elită spital din țară, unde sunt tratați oficiali de rang înalt, potrivit unui site guvernamental, transmite Newsweek, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Rusiei a ordonat construirea unui adăpost antiatomic la Spitalul Clinic Central din Moscova, cu termen de finalizare 20 decembrie 2023. Costul proiectului este estimat la 35 de milioane de ruble (431.000 de dolari), a relatat publicația independentă rusă de știri The Moscow Times, citând un site rusesc de achiziții publice.

Oficiali ruși de rang înalt sunt tratați la spitalul din Moscova, potrivit publicației. Putin însuși ar fi primit tratament la spital.

Adăpostul antiatomic va fi proiectat pentru 800 de persoane, inclusiv personalul medical și angajații, și ar trebui să fie proiectat pentru a oferi protecție împotriva radiațiilor. Acesta va avea mai multe intrări, o ieșire de urgență și un sistem complex de ventilație capabil să curețe aerul „de arme de distrugere în masă gazoase” și aerosoli.

Acesta ar trebui să fie echipat pentru ca personalul medical să poată efectua „proceduri medicale în timp de război”.

The Moscow Times a relatat anterior că Kremlinul a ordonat modernizarea adăposturilor antiaeriene pe întreg teritoriul Rusiei.

În octombrie 2022, Kremlinul a emis un decret care a ordonat regiunilor din vestul Rusiei să se pregătească pentru posibilitatea unor lovituri în interiorul teritoriului rusesc. Cu toate acestea, publicația a relatat că datele din surse deschise arată că procesul de reparare a adăposturilor antiaeriene a avut loc în toată Rusia.

Două luni mai târziu, Serghei Poletykin, șeful biroului regional al Ministerului pentru Situații de Urgență, a declarat că în regiunea Moscovei se pregătesc adăposturi antiaeriene capabile să găzduiască până la 15 milioane de persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button