fbpx

Prima țară europeană care a introdus certificatul COVID-19 obligatoriu pentru toți angajații. Cine nu îl prezintă poate fi suspendat din funcție

Italia a devenit prima țară europeană care a introdus obligativitatea certificatului sanitar COVID-19 pentru toți angajații di sectorul public și privat. Persoanele care nu dețin documentul pot fi suspendate din funcție. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Măsura intră în vigoare începând cu 15 octombrie și va fi valabilă până la sfârșitul anului. Decizia a fost aprobată de executivul italian joi, transmite Digi24, cu referire la Euronews. „O facem pentru două motive esențiale – să facem aceste locuri de muncă sigure, și pentru ca a noastră campanie de vaccinare să fie și mai puternică”, a spus ministrul Sănătății Roberto Speranza.

Toți salariații italieni vor trebui să dovedească faptul că sunt vaccinați, că au trecut prin boală sau că au un test negativ recent la virus. Doar pensionarii și cei neangajați vor mai fi excluși de la regula certificatului obligatoriu.

Dacă nu vor prezenta documentul, persoanele vizate pot fi suspendate din funcții după cinci zile, dar nu vor putea fi concediate. De asemenea, cei care nu au vaccinul ar putea să primească și amenzi de până la 1500 de euro.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button