fbpx

Prima discuție Biden-Putin: Liderul de la Casa Albă s-a declarat îngrijorat de arestarea lui Navalnîi

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin și noul său omolog america, Joe Biden, au avut prima conversație telefonică după învestirea ultimului. În cadrul discuției a fost abordat inclusiv subiectul prelungirii tratatului New Start și arestul lui Alexei Navalnîi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele american s-a arătat îngrijorat de arestul opozantului rus, a spus că știe despre presupusa implicare a Moscovei în atacuri cibernetice, dar și în oferirea de recompense pentru atacuri asupra militarilor americani din Afganistan. Totodată, cei doi au vorbit și despre acuzațiile referitoare la implicarea rușilor în alegerile prezidențiale din SUA în 2016 și 2020.

La rândul său, Vladimir Putin a afirmat că administrația Kremlinului pledează pentru „normalizarea” relaţiilor ruso-americane. Potrivit lui, acest fapt „ar răspunde intereselor ambelor țări, dar şi comunităţii internaţionale, având în vedere responsabilitatea privind menţinerea securităţii şi stabilităţii în lume”.

Anterior, conform presei străine, oficiali de la Washington au declarat că inițiativa discuției aparține Kremlinului. Biden a acceptat, însă a dorit să se consulte mai întâi cu aliații europeni ai SUA, iar Putin a conversat, înainte de convorbirea cu președintele america, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Amintim că, săptămâna trecută administrația casei Albe a anunțat că își dorește să prelungească tratatul New Start, ultimul acord nuclear în vigoare, semnat de cele două țări, care expiră la sfârșitul lui februarie. Rusia a salutat intenția, însă oficialii au menționat că așteaptă detalii și precizări de la Washington.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button