fbpx

Prețul petrolului pe piața internațională  urcă accelerat. A crescut cu 3% într-o singură zi: Care este motivul

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 3%, în cursul zilei de miercuri. Pe piață există temeri legate de ofertă, în contextul în care OPEC+ a anunțat reduceri ale producției, iar stocurile din SUA au scăzut mai mult decât estimau analiștii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preţurile petrolului au crescut cu aproximativ 3% miercuri, după ce stocurile de ţiţei din SUA au scăzut mai mult decât erau aşteptările, amplificând îngrijorările legate de ofertă, pe fondul reducerilor de producţie ale OPEC+, scrie Digi24.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au depăşit 97 dolari pe baril, urcând ulterior cu 2,55 dolari până la 96,51 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul (WTI) West Texas Intermediate, din SUA, au urcat cu 3,16 dolari, până la 93,54 dolari.

Ambele benchmarkuri au atins cel mai ridicat nivel din acest an în tranzacţiile intraday.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 2,2 milioane de barili, până la 416,3 milioane de barili, au arătat datele guvernamentale, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters, privind o scădere de 320.000 de barili.

Stocurile de ţiţei de la Cushing, Oklahoma, centru de stocare şi punctul de livrare pentru contractele futures pentru ţiţei din SUA, au scăzut cu 943.000 de barili în cursul săptămânii, până la puţin sub 22 de milioane de barili, cel mai redus nivel din iulie 2022, arată datele.

Articole asemănătoare

Back to top button