fbpx

Prețul petrolului a atins cel mai înalt nivel din ultimele săptămâni, pe fondul efortului UE de interzicere a importurilor din Rusia

Preţul petrolului creşte pe fondul efortului UE de interzicere a petrolului rusesc. Miniştrii de externe ai UE au eşuat luni în efortul lor de a face presiuni asupra Ungariei pentru a ridica veto-ul asupra embargoului petrolier propus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Însă unii diplomaţi consideră acum că summitul din 30-31 mai ar fi momentul potrivit pentru a se ajunge la un acord privind o interdicţie treptată a petrolului rusesc. Petrolul Brent a urcat până la 115,50 dolari, cel mai ridicat nivel din 28 martie, iar petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 78 de cenţi, sau 0,7%, la 114,98 dolari.

Brent a atins la începutul lunii martie 139 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2008, în condiţiile în care invazia Rusiei în Ucraina a exacerbat îngrijorările legate de aprovizionare, scrie mediafax.ro.

De asemenea, petrolul a obţinut sprijin din China, în condiţiile în care ţara încearcă să reducă restricţiile COVID, au declarat analiştii, şi din cauza creşterii tensiunii geopolitice dintre UE şi Rusia, după ce Suedia şi Finlanda au decis să adere la NATO.

Marţi, Shanghai a atins mult aşteptata bornă de trei zile consecutive fără noi cazuri de COVID-19 în afara zonelor de carantină şi a stabilit luni cel mai clar calendar de până acum pentru ieşirea din lockdown.

De asemenea, în centrul atenţiei se află şi potenţialele noi scăderi ale stocurilor de combustibil din SUA. Rapoartele săptămânale privind stocurile sunt aşteptate să arate o creştere a stocurilor de ţiţei şi scăderi ale stocurilor de distilate şi benzină.

Articole asemănătoare

Back to top button