fbpx

Polonia ar putea introduce controale la graniţa cu Germania. Motivul

Polonia ar putea introduce controale la graniţa cu Germania pe fondul temerilor legate de creşterea numărului de migranţi ilegali, a declarat marţi noapte un purtător de cuvânt al guvernului pentru Polsat News, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marţi, Polonia a introdus controale asupra unor vehicule care trec graniţa slovacă şi despre care poliţiştii de frontieră bănuiesc că ar putea transporta migranţi ilegali, a anunţat ministrul de interne Mariusz Kaminski.

Slovacia se confruntă cu o creştere a migranţilor ilegali. Numărul migranţilor ilegali reţinuţi în Slovacia a crescut de nouă ori faţă de în urmă cu un an, la peste 27.000 în acest an, potrivit Ministerului de Interne de la Bratislava.

Între timp, Germania a anunţat marţi seară că va impune controale mai stricte la frontiera cu Polonia şi Republica Cehă pentru a ajuta la combaterea traficului de persoane.

„Ne temem că în orice moment va exista trafic din Italia”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului polonez Piotr Muller pentru postul privat Polsat News, referindu-se la migranţii ilegali.

„De aceea, luăm în considerare unele controale la graniţa polono-germană pe partea noastră, pentru că ne temem de traficul ce va veni din Italia”, a explicat el.

Mii de migranţi îmbarcaţi în bărci în Africa de Nord au sosit în această lună în insula italiană Lampedusa.

Măsura Germaniei de a înăspri controalele la frontieră vine după ce cancelarul Olaf Scholz a cerut sâmbătă guvernului polonez să clarifice acuzaţiile despre un acord „vize contra bani pentru migranţi”.

Articole asemănătoare

Back to top button