fbpx

Piața criptomonedelor, „bătută” de Musk. Pierde 365 de miliarde de dolari după ce Tesla a anunțat că nu mai acceptă plata în Bitcoin

Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin. Anunțul a fost făcut de miliardarul Elon Musk și reprezintă o lovitură dură pentru piața criptomonedelor.

Omul de afaceri consideră că „mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător”. Potrivit Digi24, care face referire la BBC, astfel spațiul monedelor virtuale pierde circa 365 de miliarde de dolari,

„Tesla a suspendat achiziționarea de automobile cu plata prin moneda Bitcoin. Suntem îngrijorați în privința utilizării crescute a combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin. Criptomoneda este o idee bună… dar acest lucru nu poate avea un cost mare pentru mediu”,  a anunțat Musk.

După declarația făcută, Bitcoin a scăut cu mai mult de 10%. De asemenea, o scădere de preț au înregistrat și acțiunile Tesla. De menționat este că în februarie Tesla cumpărase un Bitcoin și anunțase că va accepta la plată criptomonedele, iar Elon Musk a contribuit la creșterea prețului lor.

Articole asemănătoare

Back to top button