fbpx

Pensionarii germani, invitați să-și petreacă iarna în Grecia pentru a scăpa de facturile mari la gaze: „Vă așteptăm!”

Ministrul grec al turismului îi invită pe pensionarii germani, care se tem de facturile uriașe la încălzire, să-și petreacă iarna în Grecia, scrie Digi24, cu referire la The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Având în vedere că facturile la gaze s-au dublat deja în Germania și se așteaptă la creșteri de până la șapte ori față de nivelul din urmă cu un an, Vasilis Kikilias spune că Grecia oferă căldură, ospitalitate și prețuri mai mici la alimente și restaurante.

„Ne-ar face o mare bucurie să primim pensionarii germani care doresc să experimenteze o iarnă mediteraneană, cu ospitalitate grecească, vreme blândă și un nivel ridicat al serviciilor”, a declarat Kikilias pentru Bild, tabloidul cu cele mai mari vânzări din Germania. „Vă așteptăm,” a adăugat ministrul.

El și-a explicat gestul ca fiind o metodă de a mulțumi contribuabililor germani, care i-au ajutat pe greci în timpul crizei financiare din 2008.

Primarii din întreaga Grecie s-au alăturat inițiativei. Panagiotis Simandirakis, primarul orașului Chania din Creta, spune că insula oferă, fără îndoială, cele mai bune condiții – doar două luni din ceea ce în mod normal este o iarnă extrem de blândă în comparație cu cea din Germania – pentru a le permite oamenilor să „supraviețuiască crizei care ar putea veni odată cu iarna”. El a adăugat că în Creta costurile pentru orice, de la chirie până la o ceașcă de cafea sau o pâine, reprezintă doar o fracțiune din prețurile din Germania.

Oferta a fost primită cu bucurie de pensionarii germani. „Este o sugestie utilă, mai ales dacă ar costa mai puțin decât să stai acasă”, a declarat Petra Schneider, o pensionară din Köln.

Asociația agențiilor de turism germane VUSR a sugerat deja în luna mai că guvernul ar putea găsi mai ieftin, pe termen lung, să subvenționeze vacanțele în locuri mai calde cu aproximativ 500 de euro de persoană, pentru a ajuta gospodăriile să economisească la factura de gaz.

Politicienii din opoziție au declarat că ideea trebuie tratată cu prudență pentru că ar putea avea un efect negativ asupra economiei Germaniei.

Articole asemănătoare

Back to top button