fbpx

Paturi de spital tot mai puține, infectări – tot mai multe. Premierul Ciocoi anunță decizii radicale

Locuri în spitalele din Republica Moldova sunt tot mai puține, în contextul majorării, în ultima perioadă, a numărului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, autoritățile reactivază paturile de spital închise în luna ianuarie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, alte 130 de paturi sunt reactive în Chișinău, iar Institutul de Ftiziopneumonologie a fost redeschis.

Luăm măsuri, dar posibilitățile sunt limitate. Extinderea numărului de paturi pentru pacienții COVID-19 limitează accesul la alte servicii. De aceea e foarte important ca populația să respecte măsurile de protecție pentru a micșora numărului de infectări”, a declarat Tatiana Zatîc.

Avem nevoie de mobilizare totală a întregii comunități pentru a stopa răspândirea infecției și pentru a micșora povara asupra spitalelor și, în general, asupra sănătății publice”, a adăugat ea.

Revenim la restricții mai dure?

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a anunțat că, cel mai probabil, Republica Moldova va reveni la restricții mai dure.

Teamă mi-e că dacă numărul de infectări va continua să crească, va trebui să revenim la anumite decizii a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) ca să facem tot posibilul pt a ne opune extinderii noilor cazuri de infectări. Nu vor fi decizii ușoare, va trebui să întreprindem decizii radicale, dar suntem în fața unor decizii pe care trebuie să le luăm”, a anunțat șeful interimar al Guvernului.

Zilele următoare se va convoca ședința CNESP, care va analiza situația epidemiologică, și la modul serios vom examina situația reieșind din noile realități. Apar noi cifre, crește numărul de infectări”, a adăugat demnitarul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Guvernului de vineri, 12 februarie.

Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în ultimele zile

Amintim că joi, 11 februarie, în Republica Moldova au fost depistate 993 de noi cazuri de COVID-19 (din 3342 de tete efectuate). Alte 890 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate miercuri, 10 februarie (din 3597 de teste), iar la 9 februarie au fost identificate 805 noi cazuri (din 3385 de teste).

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button