fbpx

Parlamentul European dă undă verde interzicerii vânzării de mașini pe benzină şi diesel din 2035

Decizia va revoluţiona piaţa auto, în schimb, amendamentul privind reducerea emisiilor de CO2 cu 90% în loc de 100% nu a trecut. Plenul Parlamentului European a aprobat propunerea Comisiei Europene de a pune capăt vânzărilor de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035. Amendamentul susţinut de PPE, care prevedea o reducere a emisiilor de CO2 cu 90% în loc de 100%, nu a fost aprobat. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În textul aprobat, ca parte a unui pachet de măsuri privind schimbările climatice, deputaţii europeni susţin propunerea Comisiei de a realiza mobilitatea rutieră cu emisii zero până în 2035, cu scopul, la nivel european, de a produce maşini noi şi vehicule comerciale noi, uşoare, zero emisii, scrie Mediafax.

Ţintele intermediare de reducere a emisiilor pentru 2030 ar fi stabilite, conform poziţiei PE, la 55% pentru maşini şi 50% pentru camionete. Deputaţii europeni şi-au adoptat mandatul de a negocia cu guvernele UE reducerea emisiilor de CO2 de la noile autoturisme şi vehiculele utilitare uşoare noi. Următorul pas îl reprezintă negocierile cu guvernele UE.

Oprirea vânzării de maşini pe motorină şi benzină din 2035 decisă de UE este „o nebunie absolută. Un cadou Chinei, un dezastru pentru milioane de muncitori italieni şi europeni”, a reacţionat politicianul italian Matteo Salvini, pe canalele sale de socializare.

Articole asemănătoare

Back to top button