fbpx

Oligarh rus, apropiat lui Putin: Războiul din Ucraina, o „nebunie” care va dura mult timp

Oligarhul rus Oleg Deripaska, considerat un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin şi care anterior pledase pentru pace, avertizează că războiul din Ucraina este o „nebunie” care, din cauza poziţiei radicale a ambelor părţi, va dura mult timp şi va fi o ruşine pentru generaţii de acum înainte, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Acum, un fel de mobilizare ideologică diabolică se desfăşoară din toate părţile. Aceasta înseamnă că aceşti oameni se pregătesc să lupte încă vreo câţiva ani”, a scris duminică Oleg Deripaska pe contul de Telegram, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

El a mărturisit că spera că acest conflict s-ar putea încheia, dar discursul în care preşedintele american Joe Biden a evocat, sâmbătă, în Polonia, un conflict mai larg între democraţie şi autocraţie şi în care a spus că Putin „nu poate rămâne la putere” îl face să creadă că acest război va dura.

„Se pare că toate părţile se îndreaptă nesăbuit către un război pe termen lung ce va avea consecinţe tragice pentru lumea întreagă”, conchide oligarhul rus, care se numără printre cei vizaţi de sancţiunile internaţionale impuse Rusiei după agresiunea asupra Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button