fbpx

O nouă variantă a SARS-CoV-2, detectată în sudul Californiei

O nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 a fost depistată în sudul Californiei. O echipă internaţională de cercetători a descoperit că 44 la sută din mostrele prelevate şi studiate în luna ianuarie corespundeau acesteia, relatează EFE.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cercetătorii au observat că noile variante tind să devină predominante prin intermediul unui proces de selecţie evolutivă deocamdată nu prea bine cunoscut.

Rezultatele acestei investigaţii au fost publicate vineri de revista Journal of the American Medical Association (JAMA).

Cercetătorii au semnalat că în faza iniţială a pandemiei au existat nivele scăzute de evoluţie genetică, însă ulterior tulpina originală a fost înlocuită în multe regiuni ale lumii cu noi variante care au demonstrat o mai mare eficienţă în replicarea virală la fiinţele umane, scrie Agerpres.

Datele cunoscute până acum sugerează că vaccinurile actuale şi-ar putea conserva capacitatea de a preveni multe spitalizări şi decese, chiar şi în cazul unei reduceri a eficacităţii generale care ar putea interveni ca urmare a apariţiei noilor variante.

În ce priveşte numărul de cazuri, California este în prezent statul cel mai afectat din Statele Unite, totalizând 3.454.751 de contagieri, de două ori mai mult decât New York.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button