fbpx

O femeie, reţinută în SUA pentru că ar fi condus un batalion al ISIS. Cine este cea care-i pregătea pe viitorii terorişti

O americancă a fost arestată şi acuzată de organizarea şi conducerea unui batalion al grupării teroriste Stat Islamic. Allison Fluke-Ekren, o mamă care a trăit cândva în Kansas, ar fi antrenat femei şi copii să folosească puşti de asalt AK-47 şi veste sinucigaşe în Siria, scrie mediafax.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Americanca a fost arestată de FBI pentru că a fost liderul aripei feminine a grupării. De asemenea, este suspectată că ar fi recrutat agenţi pentru a da un atac asupra unui campus universitar din SUA.

FBI susţine că în 2016, în Raqqa, Siria, a fost înfiinţat un batalion ISIS format exclusiv din femei, cunoscut sub numele de Khatiba Nusaybah. La acea vreme, oraşul era capitala de facto a grupării Stat Islamic.

Fluke-Ekren este acuzată că a furnizat şi a conspirat pentru a oferi sprijin material unei organizaţii teroriste străine. Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 20 de ani de închisoare, relatează BBC.

Articole asemănătoare

Back to top button