fbpx

O femeie a primit în cont 10,5 milioane de dolari în loc de 100. Greșeala care a fost descoperită abia după șapte luni

Un comerciant de criptomonede foarte cunoscut a transferat din greșeală aproape 10,5 milioane de dolari în contul unei femei din Australia, iar greșeala a fost descoperită abia după 7 luni, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Crypto.com a introdus o acțiune în justiție împotriva lui Thevamanogari Manivel și a surorii ei, Thilagavathy Gangadory, după ce a constatat greșeala, potrivit Herald Sun. Eroarea s-a produs când compania a încercat să-i ramburseze lui Manivel suma de 100 de dolari, în mai 2021, dar a introdus un număr de cont în secțiunea de plată a transferului.

Paguba de 10.474.143 de dolari a fost descoperită în urma unui audit al companiei, la sfârșitul anului trecut. Atunci, Crypto.com a încercat să-și recupereze banii, dar a constatat că o parte importantă din sumă – 1,35 milioane de dolari – fusese deja cheltuită pentru o casă de lux cu cinci dormitoare, iar restul banilor fuseseră transferați în alte conturi.

Casa aflată într-o suburbie a orașului Melbourne, Craigieburn, care are patru băi, o sală de sport și un cinematograf, a fost cumpărată pe 3 februarie. Pe 7 februarie, Crypto.com a emis ordin de blocare a contului bancar al femeii, însă banii fuseseră transferați pe numele altor persoane, în timp ce casa a fost trecută pe numele surorii acesteia, Thilagavathy Gangadory, din Malaezia, înainte ca Crypto.com să poată obține un ordin de sechestru, în martie.

Ulterior, compania a inițiat o acțiune în justiție, la Curtea Supremă, împotriva lui Thilagavathy Gangadory, pentru a obține banii cheltuiți pe casă, plus 10% dobândă. Cele două femei nu s-au prezentat la nicio audiere, pe motiv că sunt în căutarea unui apărător legal.

Judecătorul James Dudley Elliott a emis un ordin prin care proprietara casei este obligată să vireze către Crypto.com 1,35 milioane de dolari și o dobândă de 27.369 de dolari. În privința restului sumei situația este încă neclară, procesul fiind în curs. Avocații Crypto.com nu au vrut să comenteze cazul pentru presa din Australia, precizând că este vorba de un proces în plină desfășurare.

Articole asemănătoare

Back to top button