fbpx

O agenție de turism din Ucraina organizează tururi ghidate prin orașele bombardate

Să vizitezi Ucraina acum, pentru a experimenta cum este să trăiești în mijlocul războiului, nu e tocmai o vacanță de vis, însă 150 de persoane s-au înscris deja pentru un tur ghidat prin orașele bombardate de ruși. Agenția de turism VisitUkraine a venit cu ideea acestor tururi, relatează libertatea.ro, cu referire la CNN Travel. Pentru o zi de călătorie la Bucea, prețul este de 50 de euro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În ciuda alertelor internaționale care avertizează asupra pericolului unei călătorii în Ucraina, compania spune că până acum a vândut 150 de bilete, în timp ce site-ul său, care oferă informații despre oferte, are 1,5 milioane de accesări pe lună, în creștere cu 50% față de cifrele de dinaintea invaziei. „Porniți chiar acum într-o călătorie către minunata Ucraina”, îndeamnă agenția pe site-ul său.

„Nu este vorba doar despre bombe, ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina este și despre modul în care oamenii se ajută unii pe alții”, spune fondatorul și CEO-ul VisitUkraine, Anton Taranenko.

„Dacă vrei să vizitezi orașele noastre distruse, vino acum!”

Taranenko îndeamnă oamenii să viziteze Ucraina: „Dacă vrei să vezi orașele noastre distruse și oamenii curajoși luptând, te rog vino acum!”. „Verificăm regulat situația, astfel încât să putem monitoriza diferitele niveluri de siguranță”, spune el, subliniind că mulți ucraineni s-au întors acum în zonele din care au fugit inițial, în special în capitala Kiev.

Descoperirea țării, adaugă el, înseamnă și a privi în ochii ucrainenilor, ale căror vieți s-au schimbat pentru totdeauna, dar care trăiesc în așteptarea și cu speranța victoriei.

15 bilete, rezervate de cetățeni americani

Deși legea marțială a fost introdusă în Ucraina și traficul aerian a fost suspendat, Taranenko spune că vizitatorii străini pot intra și ieși destul de ușor pe uscat, trecând în Ucraina pe la frontierele țării cu statele europene vecine.

Taranenko mai spune că, indiferent de riscuri, „există un apetit pentru a vizita Ucraina”. Din cele 150 de bilete vândute până acum, 15 au fost rezervate de americani, susține el. Grupurile vor fi limitate la 10 persoane. Participanții își vor întâlni ghidul la punctele de preluare și vor fi pregătiți cu privire la cum să acționeze în cazul în care apare o situație critică – unde să găsească adăpost, dacă sună sirenele de raid aerian, de exemplu.

„Nicăieri nu este 100% sigur”

Turiștii care ajung în Ucraina să fie conștienți de faptul că nicăieri în țară nu există un loc 100% sigur, deși vor avea ghid „specializat”. „Dacă te aventurezi singur la 10 metri în stânga sau 10 metri în dreapta, s-ar putea să ajungi la o mină sau o bombă”, avertizează șeful agenției de turism.

Tururile de o zi durează 3-4 ore și costă 50 de euro, dar pot fi extinse, în funcție de solicitări. Compania spune că profiturile din vânzarea tuturor biletelor sunt destinate sprijinirii refugiaților de război. Printre tururile oferite se numără unul intitulat „Orașe curajoase”, care acoperă destinații precum „Bucea și Irpin, puternice și invincibile”, aflate aproape de Kiev și locul unde armata rusă a masacrat sute de civili.

 

Articole asemănătoare

Back to top button