fbpx

„Nu-l vom lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”. Cum se pregătește Kievul de sărbători

Autoritățile din Kiev fac pregătiri pentru sărbătorile de iarnă. „Nu-l vom lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, a spus primarul orașului, Vitali Kliciko, relatează CNN, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Brazi de Crăciun vor fi amplasați în întreaga capitală ucraineană pentru a marca Anul Nou și Crăciunul, dar nu vor avea luminițe.

Evenimentele publice cu participare numeroasă vor fi în continuare interzise, în baza legii marțiale.Totuși, „nimeni nu va anula Anul Nou și Crăciunul și ar trebui să existe o atmosferă de sărbătoare. Nu-l putem lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, a spus Kliciko.

Brazii de Crăciun din Kiev vor oferi un semn de normalitate în locuri din oraș, inclusiv în celebra Piață Sofia. Kliciko a spus că aceștia vor fi instalați „pentru a le reaminti copiilor de atmosfera de Anul Nou”.

Anunțul primarului vine după mai multe săptămâni de atacuri aeriene susținute asupra rețelei energetice ucrainene, care au lăsat milioane de ucraineni fără electricitate, căldură sau apă.

„Nu știm ce credeți voi, dar noi ne bucurăm că vor exista brazi de Crăciun și că există și o decizie privind absența iluminării lor”, a scris pe Facebook compania energetică YASNO.

YASNO a explicat că iluminarea pomilor ar încărca prea mult rețeaua electrică, deja solicitată, și că astfel sunt evitate noi pene de curent.

Având în vedere deteriorarea condițiilor meteo, consumul de energie este în creștere, a spus compania energerică Ukrenergo, care că speră că deficitul de energie se va reduce pe măsură ce „unitățile revin la stadiul de funcționare”.

Șapte valuri de rachete rusești au contribuit la ultima rundă de întreruperi de curent electric, a precizat compania.

Articole asemănătoare

Back to top button