fbpx

Norvegia va vaccina anti-COVID copiii cu vârsta între 5-11 ani pe bază de voluntariat

Norvegia va extinde, la rândul său, campania de vaccinare anti-COVID-19 la grupa de vârstă 5-11 ani pe bază de voluntariat şi fără a face o recomandare oficială, a anunţat vineri guvernul norvegian, relatează observatornews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Copiii cu vârsta cuprinsa între 12 şi 15 ani, care au primit până acum o singură doză de vaccin, vor putea primi o a doua doză dacă părinţii lor doresc, a precizat Ministerul Sănătăţii.

„Copiii dezvoltă foarte rar forme grave ale bolii şi există în prezent date limitate despre efectele secundare rare sau efectele secundare pe termen lung”, a spus ministrul Ingvild Kjerkol într-un comunicat.

„Beneficiul (vaccinării) pentru majoritatea copiilor este limitat, iar Institutul (norvegian) de Sănătate Publică (FHI) nu face nicio recomandare oficială ca toţi copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani să fie vaccinaţi (…), însă este deosebit de relevant pentru câteva grupuri”, a adăugat ea.

Propunerea se adresează mai ales copiilor care suferă de boli cronice, familiilor în care copiii sunt în contact strâns cu persoane fragile sau copiilor chemaţi să rămână în ţări în care virusul este foarte răspândit şi accesul la servicii de sănătate este redus.

Articole asemănătoare

Back to top button