fbpx

Niponii, îngrijorați după ce s-a depistat o nouă mutație a COVID-19. Au contractat-o 70% dintre pacienți

O nouă tulpină de COVID-19, descoperită în Japonia, îngrijorează epidemiologii și oamenii de știință. Peste 70% dintre pacienți testați luna trecută la un spital din Tokyo au contractat-o.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cifra este mult mai mare, comparativ cu perioada ianuarie-februarie. Atunci, versiunea maladiei fusese depistată la doar o treime dintre persoanele infectate.

Specialiștii presupun că acest tip de COVID-19, numit E484K sau „Eek”, ar fi mai rezistent la vaccinuri, transmite Digi24, cu referire la Reuters. În contextul în care imunizarea la scară lungă nu a început, iar până la Jocurile Olimpice a rămas puțin timp, au apărut voci care cer anularea găzduirii competiției.

Actualmente, responsabilii de la Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi autoritățile nipone au punctat că, din cauza riscurilor pentru sănătate, la eveniment nu vor putea veni turiști străini. Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo erau programate pentru lunile iulie-august 2020. Din cauza pandemiei, însă, acestea au fost amânate pentru vara anului 2021.

Datele institutului Hopkins arată că, de la debutul pandemiei, Japonia, cu populația de peste 126 de milioane, a avut peste 485.000 de bolnavi. Dintre ei, mai mult de 9000 au pierdut lupta cu maladia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button