fbpx

Ministerul Economiei din Germania a cerut verificarea a doi oficiali pentru presupuse legături cu Rusia

Ministerul Economiei din Germania a cerut serviciului de contraspionaj să verifice doi înalți oficiali ai ministerului, din cauza îngrijorărilor privind posibile legături ale acestora cu Rusia, scrie Reuters, preluând săptămânalul Die Zeit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Die Zeit, reprezentanți ai Ministerului Economiei au luat legătura în primăvară cu serviciul german de informații interne, BfV, în legătură cu presupuse poziții pro-ruse ale celor doi oficiali vizați privind planul de redresare a furnizorului de utilități Uniper sau intervenția statului în compania Gazprom Germania, scrie Digi24.

Publicația nu i-a numit pe cei doi oficiali. BfV a verificat trecutul oficialilor, relațiile personale și istoricul călătoriilor, dar nu a descoperit până acum dovezi solide de spionaj sau corupție.

Ministerul Economiei, care a precizat că nu comentează cazuri particulare, a spus că a ținut legături strânse cu BfV de la începutul mandatului, având în vedere natura sensibilă a activității, fiins responsabil cu securitatea energetică a țării.

„În plus, actuala administrație a revizuit complet politica de prietenie cu Rusia a guvernului precedent”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului. „Toate eforturile noii administrații au scopul de a reduce dependența de gazul rusesc; această politică este riguros implementată”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

 

Articole asemănătoare

Back to top button