fbpx

live | Ceremonia de semnare a tratatelor privind aderarea a patru teritorii ucrainene la Federația Rusă

În câteva minute la Kremlin va începe ceremonia de semnare a tratatelor privind aderarea a patru teritorii din Ucraina la Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Evenimentul are loc în Marele Palat al Kremlinului.

Amintim că în Piața Roșie din Moscova au fost instalate joi ecrane video gigantice, cu panouri pe care scrie „Donețk, Lugansk, Zaporojie, Herson – Rusia!”.

Amintim că secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat marți că Statele Unite și aliații săi „nu vor recunoaște niciodată” anexarea de către Rusia a teritoriilor din Ucraina.

„Noi și multe alte țări am spus clar. Nu vom recunoaște, nu vom recunoaște niciodată anexarea teritoriului ucrainean de către Rusia”, a declarat Blinken la o conferință de presă, în timp ce Rusia și autoritățile regiunilor pe care le ocupă în Ucraina au afirmat că, potrivit rezultatelor parțiale, peste 97% din voturi au fost în favoarea alipirii.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a scris și el pe Twitter că „Referendumurile false organizate de Rusia nu au legitimitate şi reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional. Aceste teritorii fac parte Ucraina”.

Articole asemănătoare

Back to top button