fbpx

Liliecii, ajutați să traverseze șoselele în siguranță: Mai multe becuri LED pritenoase cu mamiferele au fost instalate în Marea Britanie

Un sistem de iluminat stradal „prietenos cu liliecii” a fost instalat în apropierea unei rezervați naturale din Marea Britanie. Necesitatea acestuia a apărut odată cu constatarea faptului că viețuioarele întâlnesc dificultăți în traversarea unui drum circulat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Becurile LED, care emit o lumină roşiatică, au fost aprinse într-o zonă de 60 de metri lungime şi vor permite liliecilor traversarea unei autostrăzi din apropierea rezervaţiei Warndon Wood din Worcester.

Consiliul local din Worcestershire a descris acest sistem de iluminat drept o abordare inovativă, cu un impact redus asupra vieţuitoarelor sălbatice, utilă deoarece unele specii de lilieci se feresc de lumina emanată de becurile obişnuite şi nu pot traversa drumurile publice pentru a ajunge la surse de hrană şi de apă, transmite Agerpres.

Totodată, consiliul a precizat că vizibilitatea pietonilor sau a conducătorilor auto nu va fi afectată de becurile care emit lumina roşiatică, iar schema introdusă respectă întru totul standardele actuale.

Articole asemănătoare

Back to top button