fbpx

Legendarul investitor Warren Buffett: „Dacă mi-ai oferi toți bitcoinii din lume pentru 25 de dolari, nu i-aș vrea. Ce să fac cu ei?”

Investitorul legendar Warren Buffett a deschis din nou focul asupra bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, precum și a domeniului crypto în ansamblul său, relatează Markets Insider.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Dacă mi-ai spune că deții toți bitcoinii din lume și mi i-ai oferi pentru 25 de dolari, nu i-aș vrea”, a declarat Buffett la Adunarea Generală a Acționarilor Berkshire Hathaway ce a avut loc sâmbătă.

„Ce să fac cu ei?”, a întrebat el retoric referitor la bitcoini, reiterându-și poziția potrivit căreia moneda digitală nu valorează nimic pentru că nu produce nimic și că întreaga sa valoare se bazează pe faptul că o altă persoană ar fi dispusă să plătească mai mult decât cumpărătorul inițial, scrie hotnews.ro.

„Are ceva magic dar oamenii au atașat magie de multe lucruri”, a mai spus Buffett despre bitcoin, comparând moneda cu o companie de asigurări care se prezintă drept o minune tehnologică.

Warren Buffett, un critic dur al bitcoin

Miliardarul american în vârstă de 91 de ani a făcut de-a lungul anilor mai multe comentarii dure vizavi de bitcoin și criptomonede în general, afirmând, printre altele, că acestea sunt „otravă de șobolani la pătrat”.

„Criptomonedele practic nu au nicio valoare și nu produc nimic. Ele nu se reproduc, nu îți pot scrie un cec, nu pot face nimic și ceea ce speri e că va veni cineva care îți va plăti mai mulți bani pentru ele mai târziu dar apoi acea persoană are problema. În termeni de valoare: zero”, afirma el într-un interviu acordat televiziunii americane CNBC în februarie 2020.

„[Bitcoin] nu este o monedă. Nu îndeplinește criteriile pentru a fi o monedă. Nu aș fi surprins dacă ar dispărea în 10 sau 20 de ani. Nu este un mijloc de schimb de durată, nu depozitează valoare”, declara el într-un alt interviu acordat CNBC în martie 2014.

În timpul Adunării Generale a Acționarilor Berkshire Hathaway din 2018 el a spus de asemenea că „Criptomonedele atrag o mulțime de șarlatani”.

„Sunt ceva în care persoane cu un caracter mai puțin decât stelar văd o oportunitate de a ciupi oameni care încearcă să se îmbogățească fiindcă și vecinul său se îmbogățește cumpărând aceste lucruri pe care niciunul dintre ei nu le înțelege”, a explicat el.

Warren Buffett va scoate la licitație anul acesta pentru ultima dată un prânz cu el la faimosul steakhouse Smith & Wollensky, o tradiție pe care a început-o în scopuri caritabile în memoria soției sale răposate.

Articole asemănătoare

Back to top button