fbpx

Lavrov: Au existat informații că Occidentul vrea să creeze „al doilea front” în Moldova și Georgia

Federația Rusă ia în considerare în planurile sale politico-militare și diplomatice încercările Occidentului de a crea un „al doilea front” în Georgia și Republica Moldova, precum și contingentul militar polonez desfășurat la granița cu Belarus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația a fost făcută, pe 14 aprilie, de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă, scrie newsmaker.md.

„Combinația acestor factori nu permite nimănui să se relaxeze, și nici nu ne relaxăm, vedem toate acestea și ținem cont de toate acestea în planificarea noastră – atât politico-militară, cât și diplomatică și în alte relații”, a declarat Lavrov.

El a meționat că Rusia a asistat la încercări de a determina conducerea georgiană să creeze un „al doilea front”, dar autoritățile țării au dat dovadă de o abordare responsabilă și au respins acest tip de acțiune. În plus, a adăugat ministrul, au existat informații potrivit cărora au existat, de asemenea, încercări de a face un „al doilea, al treilea front” și din Moldova.

Felul în care Occidentul tratează o conducere sau alta a fost clar demonstrat atunci când în Moldova au avut loc proteste împotriva liniei pro-occidentale a președintelui și Guvernului, proteste împotriva ignorării intereselor de dezvoltare economică. Iar Occidentul a condamnat acest lucru aproape ca pe o tentativă de răsturnare a autorităților legitime. Exact în același timp, în Georgia au avut loc proteste împotriva unui proiect de lege absolut clar, ușor de înțeles, conform căruia dacă primești bani din străinătate și ești implicat în activități sociale și politice – te rog, raportează de unde provin banii. În cazul Georgiei protestele au fost susținute activ (de Occident – n.r.), iar protestatarii erau stimulați pentru a săvârși încă o revoluție colorată”, a menționat Lavrov.

Ministrul rus a amintit, de asemenea, că Polonia a concentrat un contingent militar la frontiera cu Belarus, lucru care, potrivit acestuia, „nu trebuie nici el de uitat”.

Amintim că autoritățile moldovene, inclusiv președinta Maia Sandu, a acuzat în repetate rânduri Moscova că ar planifica activități subversive în Republica Moldova. De cealaltă parte, Rusia susține că Uniunea Europeană și SUA ar înfăptui o imixtiune fără precedent în politica internă din R. Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button