fbpx

Japonia: Coreea de Nord ar fi lansat o rachetă balistică. Este al doilea test în 3 zile

Coreea de Nord a lansat o posibilă rachetă balistică, potrivit unei alerte emise de biroul premierului Japoniei. Ar fi al doilea test balistic în ultimele 3 zile, potrivit BBC, citat de digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Coreei de Sud, Phenianul a lansat duminică o rachetă balistică neidentificată în apele din largul coastei sale de est, la câteva zile după ce un portavion american cu propulsie nucleară a sosit în regiune pentru exerciţii. Nu mai făcuse astfel de lansări din iunie. „Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată”, a anunţat duminică statul major interarme din Coreea de Sud, fără a oferi mai multe detalii.

Lansarea, una din multele efectuate de regimul de la Phenian în acest an, are loc, de asemenea, în contextul informaţiilor care circulă despre intenţia Coreei de Nord de a testa o rachetă balistică subacvatică.

Garda de coastă japoneză a menţionat, de asemenea, posibilitatea lansării unui rachete balistice, pe baza informaţiilor ministerului japonez al apărării, şi a cerut navelor să fie vigilente.

Televiziunea publică NHK a informat că obiectul în cauză pare să fi căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei, scrie Agerpres.

Oficiali sud-coreeni şi americani avertizează de luni de zile asupra faptului că liderul nord-coreean Kim Jong Un se pregăteşte să efectueze un test nuclear. În luna mai, Phenianul a testat o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune de la Sinpo, un important şantier naval nord-coreean. Regimul nord-coreean a testat de şase ori arme nucleare din 2006. Cel mai recent şi mai important a avut loc în 2017.

Articole asemănătoare

Back to top button