fbpx

Italia și-a modificat regulile de intrare în țară. Lista țărilor repartizate pe zone, anulată

Italia a modificat regulile de intrare pe teritoriul Italiei. Astfel, începând cu 1 martie, este anulată lista cu țările repartizate pe zone, iar pasagerii care doresc să intre Italia sunt obligați să respecte careva cerințe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Drept urmare, călătorii pot să prezinte Certificatul de vaccinare cu vaccinurile aprobate de EMA – Comirnaty (Pfizer/BioNTech) , Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca), Janssen Pharmaceutica NV (Johnson&Johnson). Termenul nu trebuie să depășească nouă luni de la ultima doză administrată. Totodată, se acceptă și doza booster.

Se acceptă și o dovadă de recuperare în urma COVID-19 sau un test RT-PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore până la intrarea în țară sau un test Antigen, efectuat cu 48 de ore înainte. Copiii până la 6 ani sunt scutiți de obligațiunile menționate anterior.

Ramâne în vigoare obligativitatea completării formularului online PLF: (cu cel mult 48h până la decolare) – app.euplf.eu. Se acceptă și pe suport de hârtie. Pasagerii care nu pot prezenta unul dintre aceste documente, vor fi plasați în autoizolare pe o perioada de 5 zile.

Articole asemănătoare

Back to top button