fbpx

Israelul continuă să bombardeze Fâșia Gaza. Egiptul a iniţiat negocieri pentru oprirea operaţiunii

Forţele israeliene au continuat să bombardeze Fâşia Gaza, iar gruparea armată Jihad Islamic să tragă rachete spre statul evreu la primele ore ale zilei de sâmbătă, cel mai grav acces de violenţă locală de la un scurt război de anul trecut.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Armata israeliană estimase că a ucis 15 luptători ai Jihadului Islamic în loviturile sale care au început vineri după-amiază, vizând în special locuri de fabricare a armelor, potrivit acesteia.

Ministerul Sănătăţii de la Gaza a raportat zece morţi, „printre care o fetiţă de cinci ani”, şi 79 de răniţi, scrie digi24.ro.

În Israel, sirenele de alarmă continuă să sune în localităţile din sud, dar nu au fost identificate victime sau pagube în urma tirului de rachete, a informat armata.

Acesta a raportat 70 de proiectile trase dinspre Fâşia Gaza, dintre care 11 au aterizat în interiorul enclavei palestiniene aflate sub blocada israeliană.

Restul rachetelor au fost interceptate de scutul antirachetă israelian sau au căzut în zone nelocuite din Israel.

Egiptul, un intermediar istoric între Israel şi grupurile armate din Fâşia Gaza, depune eforturi să stabilească o mediere şi ar putea primi sâmbătă o delegaţie a Jihadului Islamic, au indicat pentru AFP responsabili egipteni la Gaza.

Diplomaţia egipteană anunţase anterior că poartă discuţii „susţinute pentru a calma situaţia şi a salva vieţile şi bunurile”.

La rândul său, Jihadul Islamic palestinian anunță că a tras peste 100 de rachete asupra teritoriului israelian și amenință că acesta „este doar începutul”.

Articole asemănătoare

Back to top button