fbpx

Intensitatea inundaţiilor şi furtunilor extreme s-ar putea dubla în următorii ani. Care vor fi cele mai afectate țări?

În condiţiile în care criza climatică cu care se confruntă planeta îşi ia cursul, iar factorii socio-economici generaţi de ea se adâncesc, frecvența și intensitatea inundațiilor, dar și a furtunilor extreme riscă să se dubleze în următorii 13 ani. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acestea sunt rezultatele unui nou studiu efectuat de specialiști, relatează The Guardian. Autorii acestei analize spun că ea este prima care include date despre climă la nivel global, la nivel local şi date istorice referitoare la densitatea populaţiei, venit şi sărăcie pentru a estima câte la câte dezastre cu impact puternic trebuie să ne aşteptăm. Ei au numărat inundaţii şi furtuni care ar putea afecta cel puţin 1000 de persoane sau duce la moarte a 100 de persoane.

Cercetătorii au mai adăugat că guvernele sunt, din mai multe puncte de vedere, foarte nepregătite. Zonele de risc sporit le constituie China, Bangladeș și Australia.

Studiul este publicat în revista academică de specialitate „Climate, Disaster and Development Journal”. Unul dintre autori, Vinod Thomas, profesor la Institutul Asiatic pentru Management din Manila, care a deţinut funcţii importante la Banca Mondială, spune că decidenţii, în general, nu includ efectele crizei climatice în eforturile lor.

Articole asemănătoare

Back to top button