fbpx

„Insula de gunoi” din Pacific – curățită. În următorii cinci ani ar putea fi strâns jumătate din plasticul care s-a adunat în zonă

Un dispozitiv creat pentru a curăța oceanele de plastic a intervenit pentru prima dată în Pacific. Utilajul este tractat de o navă și ar putea curăța în următorii cinci ani jumătate din mizeria adunată în zona supranumită „insula de gunoi”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit presei străine, sistemul este compus dintr-un flotor de 600 de metri, amplasat la suprafață, dar și o sită care poate fi scufundată la o adâncime maximă de trei metri. Primul element împiedică pierderea gunoiului la suprafață, iar al doilea nu îi permite să „evadeze” pe sub apă.

Proiectul este coordonat de un ONG olandez, iar după ce plasticul va fi adunat, acesta urmează a fi adus pe uscat și reciclat. Tehnologia a fost concepută acum șapte ani, iar de mai bine de un an se află la etapa de testare. Chiar dacă unii oameni de știință sunt sceptici în privința acesteia, inițiatorii proiectului sunt siguri că pot curăța astfel oceanele.

Actualmente, potrivit unor estimări, „insula de gunoi din Pacific”, amplasată între California și Hawaii, are o dimensiune de trei ori mai mare decât suprafața Franței.

Articole asemănătoare

Back to top button