fbpx

Indonezia a cerut încetarea războiului din Ucraina, în prezența lui Serghei Lavrov

Retno Marsudi, ministrul de externe al Indoneziei, ţara gazdă a reuniunilor G20 din acest an, a cerut vineri încetarea războiului din Ucraina în prezenţa omologul său rus, Serghei Lavrov, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este responsabilitatea noastră să punem capăt războiului cât mai curând posibil şi să ne rezolvăm diferendele la masa negocierilor, nu pe câmpul de luptă”, a declarat ea în deschiderea unei reuniuni a şefilor diplomaţiei grupului, care se desfăşoară la Bali, relatează AFP, citată de Agerpres.

La această reuniune participă secretarul de stat american, Antony Blinken, şi omologul său rus, Serghei Lavrov, care nu s-au întâlnit de la începutul războiului din Ucraina.

De altfel, este pentru prima dată când ministrul rus se întâlnește față în față cu omologi din țările care au impus sancțiuni Rusiei, după invadarea Ucrainei.

Invazia Ucrainei de către Rusia şi repercusiunile acesteia la nivel mondial asupra economiei şi geopoliticii vor fi în centrul discuţiilor, dar căutarea unui consens se anunţă a fi dificilă, iar schimburile de opinii este de aşteptat să fie tensionate între occidentali şi Moscova.

Articole asemănătoare

Back to top button