fbpx

Imunitatea colectivă ar fi imposibil de atins fără vaccinarea copiilor și adolescenților, potrivit experților germani

În urma răspândirii cazurilor de infectări cu varianta Delta a coronavirusului, specialiștii de la Societatae germană pentru Imunologie (DGfI) consideră că este aproape imposibil să se ajungă la o imunitate colectivă, în contextul în care copiii și adolescenții nu sunt și ei imunizați, informează Libertatea, care citează Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Experții precizează că infecția cu coronavirus este diferită de alte boli pentru că un pacient poate transmite virusul chiar dacă el nu are simptome sau este vaccinat.

„De obicei, se presupune că va exista o imunitate colectivă atunci când între 60% şi 70% din populaţie este protejată împotriva agentului patogen. Dar aceasta presupune că agentul patogen nu se poate înmulţi la acele persoane”, a explicat Reinhold Foerster, vicepreşedintele DgfI, potrivit Funke Media Group.

Iar situația devine și mai complicată odată cu răspândirea variantei Delta a SARS-CoV-2, care este mult mai contagioasă decât alte tulpini și îi afectează mai ales pe copii și adolescenți.

În acest context, cercetătorii de la Institutului Robert Koch din Germania susțin că dacă cel puțin 85% din populația cu vârste între 12 și 59 de ani și 90% dintre cetățenii de peste 60 de ani vor fi vaccinați anti-COVID-19 la timp, apariția unui al patrulea val al pandemiei este puțin pobabilă.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este singurul aprobat de Uniunea Europeană care se poate administra începând de la vârsta de 12 ani, lucru care se întâmplă și în România. Pentru imunizarea anti-COVID- a copiilor mai mici de 12 ani nu există încă un vaccin.

În Germania, Comisia permanentă pentru vaccinare nu a venit până acum cu o recomandare generală de vaccinare pentru adolescenții de 12 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button