fbpx

Germania nu va mai plăti salariile persoanelor nevaccinate care intră în carantină. Decizia controversată a Guvernului

Germania nu va mai plăti salariile persoanelor nevaccinate care intră în carantină. Anunţul a fost făcut chiar de Jens Spahn, ministrul Sănătăţii din Germania.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Guvernul german nu va mai achita salariile persoanelor nevaccinate pe durata carantinei, pe motiv că ceilalţi cetăţeni, plătitori de taxe, nu sunt obligaţi să suporte din buzunarul lor refuzul celorlalţi de a se vaccina, informează Reuters. Regula va fi implementată în 16 regiuni federale şi va fi aplicabilă din 11 octombrie. Se va aplica persoanelor nevaccinate care sunt testate pozitiv şi celor care se întorc din ţări aflate pe „lista roşie” a Germaniei, cum ar fi Marea Britanie, Turcia sau Franţa. Cei care sunt nevaccinaţi şi vin din aceste ţări vor sta în carantină obligatorie cel puţin 5 zile, scrie observatornews.ro.

În Germania, vaccinarea nu este obligatorie, dar criticii acestui măsuri susţin că această regulă fix acest lucru stipulează. Pentru că oamenii nu vor putea acasă fără să aibă un venit, vor fi nevoiţi să se vaccineze. „Trebuie văzută într-o altă cheie. E vorba despre corectitudine. Cei care aleg să se protejeze se vor întreba de ce trebuie să plătească ei pentru cineva care a ajuns în carantină după o vacanţă într-o ţară străină fără să se vaccineze”, a declarat Jens Spahn.

Pe de altă parte, autorităţile germane vin şi o serie de măsuri de relaxare. Spre exemplu, certificatul verde care este obligatoriu acum pentru a intra într-un restaurant va fi eliminat o dată cu 11 octombrie atunci când va intra în vigoare noua lege. 74% din populaţia adultă a Germaniei este vaccinată. Media la nivelul Uniunii Europene este de 72,3%.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button