fbpx

FSB a primit ordinul să-l asasineze pe Prigojin, spune șeful spionajului militar ucrainean

Kirilo Budanov, șeful contraspionajului militar al Ucrainei, spune că serviciul rusesc informații, FSB, a primit ordinul de a-l asasina pe Evgheni Prigojin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un interviu cu jurnalistul Howard Altman pentru revista online „The War Zone”, Budanov spune că FSB are ca obiectiv asasinarea liderului mercenarilor Wagner, în urma rebeliunii de săptămâna trecută.

„Suntem conștienți că FSB a primit ordinul de a-l asasina. Vor reuși să o facă? Vom vedea cu timpul”.

Budanov, care conduce Directoratul pentru Informații de Apărare al Ucrainei (GUR), a spus că deznodământul acestui presupus complot al FSB este un „mare semn de întrebare”.

„În orice caz, astfel de încercări de asasinat nu vor fi rapide. Va dura ceva timp pentru a acționa în mod adecvat și pentru a ajunge la situația în care vor fi pregătiți pentru o astfel de operațiune masivă, scrie Digi24.

Dar, din nou, vreau să subliniez că este o întrebare deschisă mare. Vor reuși să atingă obiectivul? Vor îndrăzni să execute acest ordin?”, mai spune Budanov.

Oficialul ucrainean a făcut declarațiile pentru sursa citată prin intermediul unei conferințe video.

De la anunțul lui Prigojin, de sâmbătă, că renunță la rebeliune, Kremlinul nu a mai lansat nicio declarație pe această temă, preferând să pornească o campanie publică agresivă pentru restaurarea autorității dictatorului rus.

Citiți și: Generalii ruși de top au dispărut din public după revolta Wagner. Putin ar încerca să-și reafirme autoritatea printr-o epurare

Evgheni Prigojin a plecat în Belarus, în exil, imediat după ce a renunțat la tentativa de lovitură de stat, iar gruparea de mercenari pe care o conduce este pe cale să fie absorbită de Armata Rusă.

Articole asemănătoare

Back to top button