fbpx

foto, video | Sute de case distruse și cel puțin 150 de răniți. O tornadă devastatoare a făcut prăpăd în Cehia

Cel puțin 150 de persoane au fost rănite după o tornadă devastatoare care a lovit Cehia. Există și mai mulți decedați, însă numărul lor deocamdată nu este precizat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tornada a făcut prăpăd în regiunea Moravia de Sud. În urma ei, unii localnici au rămas cu mașinile avariate, dar și a izbucnit un incendiu. La fel, și un autobuz a fost răsturnat de fenomen.

Serviciile medic ale califică situația drept urgență de gradul patru. Doctorii încearcă să ajute întâi de toate persoanele blocate în clădiri, iar cei aproximativ 150 de răniți sunt mai mulți copii și vârstnici.

Premierul ceh, Andrej Babiš, participă la Consiliul European și afirmă că nu se poate întoarce de la Bruxelles în Cehia din cauza condițiilor meteorologice. În același timp, Austria a întins mâna Cehiei și a trimis în Moravia 20 de ambulanțe și două elicoptere care să participe la acțiunile de salvare.

Imaginile de la fața locului, publicate de presa internațională, sunt dezolante. În fotografii și secvențe video se observă zeci de copaci dați la pământ, clădiri parțial distruse și rămase fără acoperișuri și geamuri, stații de așteptare prăbușite, mașini inversate sau chiar „cățărate” pe crengi, iar unii internauți au reușit să surprindă și momentul în care tornada lovește zona.

Foto via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button